Dortíky z rolády

27. února 2009 v 22:52 | zdena1028 |  DORTY
4 vejce
12 dkg cukru krupice
4 lžíce oleje
12 dkg polohrubé mouky

Krém
250 g měkkého tvarohu
4 lžíce cukru
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 želatinový ztužovač ( dr OETKER )
3 broskve z kompotu

Bílky ušleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme žloutky a olej. Pak vmícháme mouku. Dáme na vymazaný
a vysypaný plech a pečeme při 200°C asi 8 - 10 minut.

Na krém si uvaříme pudink a dáme chladit.
Tvaroh vyšleháme s cukrem a přidáme vychlazený pudink. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu a přidáme k vyšlehané hmotě.
Připravíme si tři misky o průměru 12 cm a vyložíme je potravinářskou fólií. Z upečené placky si vykrojíme 3 kola o průměru 12 cm a zbytek potřeme marmeládou a stočíme do roládky. Roládku nakrájíme na 1 cm široké plátky a skládáme do misek. Na roládky dáme krém a jednu celou broskev na broskev krém a kolo které jsme si vykrojili. Přeložíme fólii a dáme do lednice.
Pak vyklopíme a potřeme želatinou, ale nemusíme můžeme jenom pocukrovat.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 19. května 2009 v 11:03 | Reagovat

Zdeno, tyhle Charlotty jsou děsně faj. Dělávala jsem jahodovou. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu