Tunel s ovocem

23. února 2009 v 23:26 | zdena1028 |  ŘEZY A ROLÁDY
4 vejce
12 dkg cukru krupice
4 lžíce oleje
10 dkg polohrubé mouky
2 dkg čokoládového pudinku

Krém
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 měkký tučný tvaroh
3 lžíce moučkového cukru, kdo má rád sladší může dát více
1 vanilkový cukr
kompotované broskve
1 želatinový ztužovač (dr OETKER )

Z bílků a cukru ušleháme sníh, za stálého šlehání přidáme žloutky, olej dobře vyšleháme a vmíháme mouku. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 200°C asi 10 minut.

Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem. Tvaroh promícháme s cukrem a lehce vmícháme šlehačku. Přidáme želatinový ztužovač, který si připravíme podle návodu.
Do formy na srnčí hřbet dáme potravinářskou fólii. Z piškotu si ukrojíme pruh 15 x 30 cm a vložíme do formy. Dáme trochu krému na krém dáme na proužky nakrájené broskve
a trochu je do krému zatlačíme. Pak dáme pruh piškotu 5 x 30 cm a zase krém.
Zakončíme pruhem 9,5 x 30 cm. Přeložíme fólii a dáme do lednice nejlépe do druhého dne.
Vyklopíme a potřeme polevou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu