Tunel s pařížským krémem

24. února 2009 v 22:34 | zdena1028 |  ŘEZY A ROLÁDY
4 vejce
12 dkg cukru krupice
4 lžíce oleje
12 dkg polohrubé mouky


Krém
200 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 želatinový ztužovač ( dr OETKER )


Z bílků a cukru ušleháme sníh, za stálého šlehání přidáme žloutky, olej dobře vyšleháme a vmícháme mouku. Pečeme na 200°C asi 10 minut.

Na krém si svaříme šlehačku s čokoládou a dáme vychladit. Druhý den vyšleháme a smícháme s máslem, které jsme utřeli s cukrem do pěny. Přidáme želatinový ztužovač který si připravíme podle návodu. Do formy na srnčí hřbet dáme potravinářskou fólii. Z piškotu si ukrojíme pruh 15 x 30 cm a vložíme do formy. Dáme trochu krému na krém dáme pruh 5 x 30 cm a zase krém. Nakonec dáme pruh 9,5 x 30 cm. Přeložíme fólii a dáme do lednice nejlépe do druhého dne.
Pak vyklopíme a potřeme polevou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Maruška Maruška | E-mail | 18. května 2009 v 20:34 | Reagovat

:-D Ahoj zdeni konečně jsem najela na tvůj web ten tunel s pařížákem nemá chybu určitě ho udělám :-D Maruška s pokecu

2 zdena1028 zdena1028 | 18. května 2009 v 22:29 | Reagovat

Ahoj Maruško ten tunel nám moc chutnal.Tak snad ti bude také chutnat. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu