Mini koláčky

4. května 2009 v 15:45 | zdena1028 |  DOMÁCÍ PEKÁRNA
250 ml vlažného mléka
60 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
50 g rozpuštěného másla
1 lžička citronové šťávy
1 vejce
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí
špetka soli

Dáme do pekárny, nejdříve tekuté, pak sypké
Program : Příprava těsta

Po vykynutí děláme koláčky. Já jsem použila formu
na pelmeně. Z těsta vyválíme plát ve tvaru obdélníku
o velikosti 1x delší než je forma. Polovinu těsta
přeneseme na formu, dlaní lehce přitlačíme, abychom
zvýraznili místa pro náplň, kterou vložíme do středu tvarovaného šestihranu. Přiložíme druhou polovinu těsta. Válečkem těsto rozválíme do formy, až se protlačí šestihrany, které těsto od sebe oddělí.
Poté destičku otočíme a naplněné těsto lehce vyklepneme. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme žloutkem a posypeme drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Plníme tvarohem, mákem nebo marmeládou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marie Marie | 17. června 2011 v 6:59 | Reagovat

Také dobré!!!Dík MArie

2 marta marta | 28. ledna 2015 v 13:43 | Reagovat

ahoj Zdeni,prosím Tě dají se udělat jako svatební a kolik je asi minikoláčku z dávky a jak dlouho vydrží kypré.Moc děkuji za info.marta

3 zdena1028 zdena1028 | Web | 28. ledna 2015 v 15:40 | Reagovat

Ahoj Marto, tak to nevím,ale na svatební koláčky by asi byly lepší ty holašovické. Na ekuchařce je má paní Ivana na videu a dělala je na svatbu dcery. Přeji pěkný den. Zdenka

4 marta marta | 29. ledna 2015 v 17:03 | Reagovat

Děkuji Zdeni,já se rozhoduji mezi holešovisemi a dvojcti. chci dělat klasické kolačky,ale nevím proč se po upečení potírají másle+rum :-( MARTA

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu