Sýrová bábovička

4. července 2009 v 6:00 | zdena1028 |  VAŘENÍ V PARNÍM HRNCI
1 porce

50 g strouhaného sýra
50 g nakrájené šunky
1 vejce
200 g brambor
zelenina ( mrkev, květák, paprika )

Sýr, šunku, rozkvedlané vejce smícháme a dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného malého hrníčku. Do titanového parního hrnce dáme 1/2 litru vody. Do prvního pařáčku dáme nakrájené brambory do druhého pařáčku dáme hrnek a vedle hrnku dámezeleninu podle chuti. Dáme poklici zapneme na stupeň 6. Až se voda začne vařit stáhneme na stupeň 3 a vaříme 25 minut. Dáme na talíř a kdo nemá dietu může si brambory osolit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 4. července 2009 v 8:02 | Reagovat

Ahoj Zdeni, vypadá to zajímavě. :-) Myslím, že by to šlo udělat normálně v páře na pařáčku, že? Titaňák nemám.  O_O No až přijedu domů, měj se. Pěkný víkend.
Zdeni, však až to půjde, mě se nejde přihlásit z tohoto PC o Petry. Dík.  :-P  :-D

2 zdena1028 zdena1028 | 4. července 2009 v 8:15 | Reagovat

Ahoj Jani určitě to jde dělat v pařáčku. ale může se zápéct v troubě. mě ten parní hrnec vyhovuje protože tam dám všechno najednou a mám za 25 - 30 minut celé jídlo hotové a v jednom hrnci. Jani na pokec jsem se nakonec dostala, ale i Jaruš psala, že měla problém. Tak nevím co to blblo [:tired:]  [:tired:]Měj se   :D

3 Jana P Jana P | 7. října 2009 v 18:09 | Reagovat

Zdeni,mám asi 3 týdny titanový hrnec.Zatím jsem ho moc nevyužila ale
teď jsem objevila tvé recepty a jsem nadšená.Sýrová bábovička bude asi první co vyzkouším.Dám pak vědět. Ahoj Jana P :-)

4 zdena1028 zdena1028 | 7. října 2009 v 23:43 | Reagovat

Jani, já jsem moc spokojená za 30 minut mám oběd a všechno najednou. Rýži jsem dělávala v sáčcích a teď jedině na páře a je výborná.Můj muž nemá rád vařenou zeleninu a v páře mu chutná.Tak ať se ti daří. Ahoj Zdenka  :D

5 Jana P Jana P | 8. října 2009 v 19:07 | Reagovat

Zdeni,díky za radu.Můj muž taky nesnáší vařenou zeleninu tak to zkusím v té páře.Ještě k té rýži.To vaříš tu volnou,ne v sáčku? Ahoj Jana P

6 zdena1028 zdena1028 | 8. října 2009 v 21:47 | Reagovat

Jani rýži vařím tak, že si do plastové misky dám 200 g rýže a zaliji 300 ml horké vody a podle chuti osolím. Rýži používám volnou ne ve varných sáčcích.
Jani, nádobí mi koupil manžel abych jedla zdravě mám vředy a vysoký cholesterol. Myslela jsem,že jídla uvařená v páře budu jíst sama a nakonec to jí syn i manžel. Měj se Zdenka  :-)

7 Jana P Jana P | 11. října 2009 v 22:24 | Reagovat

Ahoj Zdeni,tak jsem dělala podle tvé rady tu rýži.Nevěděla jsem jak to dopadne tak jsem ji raději udělala dřív abych stačila kdyžtak uvařit jinou.Byla výborná,každé zrnko zvlášt. Díky.
PS.Dodatečně hodně zdraví,štěstí a spokojenosti k narozeninám přeje Jana
:-)

8 Jana P Jana P | 11. října 2009 v 22:29 | Reagovat

Zdeni právě jsem odeslala děkovný komentář k rýži ale někam to zmizelo.
Jestli to není jak tam píšou vyhodnocené jako spam, nevím. Jana P

9 zdena1028 zdena1028 | 12. října 2009 v 0:58 | Reagovat

Jani došlo mi to jenom to mám uložené ke schválení,ale nevím proč O_O
Jsem ráda, že se ti rýže povedla já už ji jinak nedělám. Zdenka

10 graff graff | Web | 9. září 2016 v 1:59 | Reagovat

pujcka na smenku plzen :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu