Segedínský guláš

26. srpna 2009 v 6:00 | zdena1028 |  VEPŘOVÉ MASO
500 g vepřového masa
100 g sádla
2 cibule
2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
100 g kysaného zelí
1 lžíce hladké mouky
250 ml šlehačky
vývar z 1 kostky masoxu
sůl
pepř

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Pak přidáme překrájené kysané zelí a dusíme doměkka. Když je maso měkké zahustíme šlehačkou ve které jsme rozmíchali mouku. Povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 26. srpna 2009 v 17:38 | Reagovat

:-P Zdeni já jen dávám víc zelí, ale jinak pochoutka. Někdy místo smetany dám Tatru mléko.   :-)

2 zdena1028 zdena1028 | 26. srpna 2009 v 17:59 | Reagovat

Jani, já dávám míň zelí kvůli synovi on ho moc nemusí. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu