Sváteční kotleta

14. srpna 2009 v 6:00 | zdena1028 |  VEPŘOVÉ MASO
4 vepřové kotlety
1 natvrdo vařené vejce
pepř
sůl
olej

Omáčka
20 g másla
2 lžičky hladké mouky
150 ml šlehačky
120 g šunky
sůl
1/2 lžičky kari koření

Kotlety naklepeme a po okrajích nařízneme. Opepříme je po obou stranách, hodně potřeme olejem, složíme na sebe do užší misky, přikryjeme alobalem a dáme do lednice nejlépe přes noc uležet. Druhý den kotlety osolíme a pečeme na horkém oleji na každé straně asi 3-4 minuty.

Na omáčku si na rozehřátém másle osmahneme dozlatova mouku, zalijeme šlehačkou, rozšleháme a dle potřeby přidáme 50-100 ml vody a povaříme. Hustotu by měla mít omáčka jen o málo nižší, než třeba tatarka. Přidáme kari, zamícháme, vložíme šunku nakrájenou na proužky a podle chuti přisolíme. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme. Na talíři můžeme kotletu ozdobit plátkem šunky a vajíčkem. Jako příloha jsou vhodné hranolky, opečené brambory, ale i bramborová kaše.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu