Plněné perníčky

27. října 2009 v 13:37 | zdena1028 |  VÁNOČNÍ CUKROVÍ
300 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
100 g medu
100 g másla
1 vejce
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody

Umícháme máslo s cukrem, přimícháme vejce a med. Pak přidáme mouku smíchanou s perníkovým kořením a jedlou sodou. Dáme na vál a vypracujeme těsto.
Těsto by nemělo být moc tuhé. Zabalíme do fólie a dáme do lednice nejlépe do druhého dne. Pak těsto vyválíme na sílu 4 mm a vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180°C asi 8-10 minut. Polovinu perníčků potřeme bílkovou polevou, kterou můžeme různě barvit a zdobíme podle fantazie. Slepujeme marmeládou, já jsem do ní přidala mleté piškoty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 majda majda | Web | 27. října 2009 v 13:45 | Reagovat

mňááám ×D <3

2 IN STAR IN STAR | Web | 27. října 2009 v 13:48 | Reagovat

Umíte zpívat, tancovat či něco co by mohlo lidi zaujmout? Tak to je vaše parketa. Přihlaš te se u nás do vyjimečné soutěže. (Více na našem blogu).

3 Maruška Maruška | 27. října 2009 v 18:51 | Reagovat

Zdeni a jsou ty perníčky hned měkké nebo se musí rozležet?? :-)

4 zdena1028 zdena1028 | 27. října 2009 v 19:35 | Reagovat

Ahoj Maruško, jsou hned měkké můžou se dělat až těsně před vánocemi. Já jsem je dělala před 14 dny pár jsem jich uchránila a uložila do dózy do fólie a jsou pořád krásně měkké. Mšj se. :D

5 zdena1028 zdena1028 | 27. října 2009 v 19:35 | Reagovat

oprava měj se

6 swiss iwc replica swiss iwc replica | E-mail | Web | 18. ledna 2013 v 6:12 | Reagovat

Q. What do you call artificial spaghetti?
http://www.begwatches.net

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu