Polévka z vepřového masa

6. října 2009 v 6:00 | zdena1028 |  POLÉVKY
500 g vepřové obíračky
100 g kořenové zeleniny
sůl

Krupicové noky
4-5 lžic dětské krupičky
1 vejce
majoránka
sůl
pepř

Vepřovou obíračku dáme vařit do papiňáku. Přecedíme do hrnce, přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme. Na noky smícháme vejce s dětskou krupičkou, přidáme sůl, pepř, majoránku a umícháme tužší těsto. Namočenou malou lžičkou děláme do polévky malé noky a chvíli povaříme. Maso obereme nakrájíme a dáme do polévky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 6. října 2009 v 16:32 | Reagovat

Trochu mě překvapila ta majoránka, to budu muset vyzkoušet. ???

2 zdena1028 zdena1028 | 6. října 2009 v 23:34 | Reagovat

Věruško já nudle moc nepoužívám dělám drobení nebo noky.A té majoránky tam dávám malinko jenom na chuť.

3 Jardík Jardík | E-mail | 3. ledna 2015 v 14:09 | Reagovat

Uf,majoránku lepší až do hotového jídla,jen přejít varem.(jinak ztrácí aromat i svoji specifickou chuť!Pomalu až na talíř. :D

4 zdena1028 zdena1028 | Web | 3. ledna 2015 v 16:55 | Reagovat

[3]: Jardíku, ta majoránka není v polévce, ale dává se do knedlíčků a to je rozdíl. :-D

5 Jardík Jardík | E-mail | 3. ledna 2015 v 21:57 | Reagovat

:-D  :-D  :-D .....a knedlíčky se dávají kam? a jak dlouho je třeba je povařit? nakonec - ono mi to potom připadá jak ( ten knedlíček) kapustový karbánek....ale může to být i tak zajímavé...budu trénovat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu