Vepřové v anglické slanině

2. prosince 2009 v 6:00 | zdena1028 |  VAŘENÍ V PARNÍM HRNCI
1 kotleta
100 g anglické slaniny
sladká paprika
ďábelské koření
1 lžička hladké mouky
1 lžíce oleje
sůl
pepř

Hrnkové knedlíky
100 g hrubé mouky
100 ml mléka
1 vejce
1 rohlík
sůl

Kotletu nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, okořeníme. Každý hranolek masa zabalíme do plátku anglické slaniny a spíchneme párátkem.
Na knedlík smícháme mouku, mléko, žloutek a na kostičky nakrájený rohlík. Osolíme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku. Dva menší hrníčky vymažeme máslem a naplníme do 3/4 těstem.
Do prvního pařáčku v parním hrnci dáme misku na rýži s kousky masa. Maso posypeme sladkou paprikou a polijeme lžící oleje. Do druhého pařáčku dáme hrníčky s těstem.
Paříme 30 minut. Nakonec můžeme zahustit lžičkou mouky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zuzka Zuzka | E-mail | 25. února 2011 v 9:36 | Reagovat

Dobrý den, moc Vám děkuju za Vaše recepty. Konečně jsem našla recepty na normální jídla vařená v páře. :-)
Jen s vařením v páře začínám a trochu v tom plavu. Co je to ta miska na rýži? Mám titanový hrnec s parními nástavbami a nic takového u něj nebylo. 8-O

2 zdena1028 zdena1028 | 25. února 2011 v 9:50 | Reagovat

Já mám také titanový hrnec. U klasického parního hrnce je plastová miska na rýži. Já jsem použila kulatou plastovou misku. Musí to být takový plast který se používá do mikrovlnky. Prostě takový který vydrží teplotu. Přeji krásný den. :-)

3 andilek.ov andilek.ov | E-mail | 20. února 2012 v 15:55 | Reagovat

Moc děkuji za super recepty!!!Vyzkoušela jsem jich už hodně a je to PRIMA.Hopdně dlouho jsem hledala na netu,nic jsem kromě vašich receptů,pořádného nenašla .Moc děkuji a těším se na nové chutné recepty!Zdravím Danka :-)  :-)

4 zdena1028 zdena1028 | Web | 20. února 2012 v 23:09 | Reagovat

[3]: Děkuji a jsem ráda,že jste si vybrala. Já jsem s vařením v páře moc spokolená. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu