Perník

18. ledna 2010 v 6:00 | zdena1028 |  MOUČNÍKY
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
50 g nasekaných ořechů
300 ml mléka
100 ml oleje
2 lžíce medu
2 lžíce povidel nebo marmelády
1 vejce
2 kypřící prášky do perníku

Mouku dáme do mísy, přisypeme cukr, ořechy, prášky do perníku a promícháme. V kastrolku rozehřejeme med, mléko, olej, povidla, přidáme vejce a vše vyšleháme. Vzniklou směs vmícháme do mouky a vypracujeme jemné těsto. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, uhladíme, potřeme mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 10 až15 minut. Vychladlé poléváme čokoládovou nebo citronovou polevou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 18. ledna 2010 v 12:23 | Reagovat

Ahojky Zdeni, vynikající perník , tedy jen z kakaa, dělávala moje maminka. Mně se nikdy tak dobrý nepodařil upéct, i když jsem všechno dodržela. Je to vděčný moučník. Páčko.  :-P

2 zdena1028 zdena1028 | 18. ledna 2010 v 12:37 | Reagovat

Jani,perník dělám dlouho a i když jsem zkoušela jiné perníky tak tady ten nám chutná nejvíc. Do perníku kakao nedávám protože se mi zdá,že když dám kakao tak tam není cítit chuť toho perníkového koření.   ???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu