Pražské koláče

14. února 2010 v 6:00 | zdena1028 |  DOMÁCÍ PEKÁRNA
100 ml mléka
250 g zakysané smetany
1 vejce
100 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí
špetku soli

Náplň
250 ml šlehačky
1 ztužovač šlehačky
250 g měkkého tvarohu ( né vaničku )
100 g moučkového cukru
250 ml mléka
1 vanilkový pudink

Drobenka
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla

vejce na potření

Do pekárny dáme mléko, zakysanou smetanu, rozkvedlané vejce, cukr, mouku, sušené droždí a sůl. Zapneme program příprava těsta. Po vykynutí děláme malé bochánky, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 10 minut kynout. Pak potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C asi 15-20 minut. Vychladlé rozkrojíme a plníme krémem.
Na krém si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Tvaroh umícháme s cukrem a vychladlým pudinkem. Pak lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babciny-recepty babciny-recepty | 15. února 2010 v 14:38 | Reagovat

:-) Dělám je podobně a jsou u nás oblíbené.  Iva   :-D

2 zdena1028 zdena1028 | 15. února 2010 v 16:36 | Reagovat

Ivo, u nás také dlouho nevydrží. Dříve jsem dělala velké koláče teď dělám malé aby jich bylo víc. :D

3 evening gowns cocktail dresses evening gowns cocktail dresses | E-mail | Web | 10. ledna 2013 v 10:49 | Reagovat

Great artical, I unfortunately had some problems printing this artcle out, The print formating looks a little screwed over, something you might want to look into.
http://www.elsedress.org/bridesmaid-dresses.html

4 best replica tag heuer watches best replica tag heuer watches | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 3:38 | Reagovat

A. My pop is bigger than yours.
http://www.watchescan.org/Tag-Heuer.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu