Dalamánky

18. března 2010 v 6:00 | zdena1028 |  DOMÁCÍ PEKÁRNA
300 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
200 g hladké mouky
150 g žitné chlebové mouky
150 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky sušeného droždí

Na posypání
celý kmín
hrubá sůl
voda na potření

Do nádoby v pekárně dáme vodu, olej, ocet a mouku. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého cukr a do třetího kmín. Nahoru na mouku dáme droždí a zahrneme. Zapneme program příprava těsta. Vykynuté těsto si rozdělíme na 16 kousků. Uděláme válečky, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak podélně nařízneme, potřeme vodou a posypeme kmínem a solí. Pečeme na 180°C asi 15-20 minut.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 kuba kuba | 5. února 2011 v 21:56 | Reagovat

jsou bajecne!!!!! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu