Moravský vrabec se špenátem

22. dubna 2010 v 6:00 | zdena1028 |  VEPŘOVÉ MASO
700 g vepřového masa
1 cibule
4 stroužky česneku
vodu podle potřeby
sůl

Maso nakrájíme na kostky, dáme na plech osolíme, podlijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený česnek. Přikryté pečeme na 200°C asi 1 hodinu. Během pečení obracíme a podle potřeby přidáváme vodu. Pokud je maso hodně libové tak ke konci pečení přidáme kousek sádla a odkryté dopečeme.

Špenát
400 g zmraženého špenátu
50 g másla
1 cibule
1 zarovnaná lžíce hladké mouky
česnek
sůl
vývar
1 vejce
1 lžíce mléka

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, opečeme, zalijeme masovým vývarem nebo vodou, rozmícháme a povaříme. Přidáme rozmražený špenát, povaříme, osolíme a ochutíme rozetřeným česnekem. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce s mlékem. Jako příloha jsou vhodné bramborové nebo houskové knedlíky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu