
250 ml mléka
1 žloutek
125 g rozpuštěného másla( Hery)
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
1/2 lžičky soli
3 lžičky sušeného droždí
Po zaznění signálu přidáme
50 g sekaných mandlí
50 g rozinek namočených v rumu( 2 lžíce rumu)
Na potření
1 žloutek
1 lžíce rumu
Do pekárny dáme nejdříve tekuté, potom sypké suroviny a zapneme program příprava těsta.
Po zaznění signálu přidáme mandle a rozinky i s rumem. Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly. Vypracujeme bochánky dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě
30-40 minut kynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem s rumem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 10 minut. Teplotu snížíme na 150°C a pečeme ještě 20-25 minut.