Fazolkový nákyp

26. června 2011 v 15:08 | zdena1028 |  ZELENINOVÁ JÍDLA
500 g zmrazených fazolových lusků
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
3 vejce
100 g tvrdého sýra
sůl
pepř
máslo
strouhanka

Očištěné fazolky povaříme ve slané vodě 10 minut. Necháme vychladnout, pak pokrájíme na kousky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme, až vznikne hustá kaše. Do vychladlé zamícháme žloutky, polovinu nahrubo nastrouhaného sýra, fazolky, sůl, pepř a nakonec přimícháme ušlehaný sníh. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rozetřeme do ní připravenou hmotu, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a zapékáme 30 minut. Asi 5 minut před dopečením posypeme zbylým sýrem. Podáváme s vařenými brambory a salátem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu