Housky

5. června 2011 v 12:29 | zdena1028 |  DOMÁCÍ PEKÁRNA
200 ml mléka
1 vejce
50 g rozpuštěného sádla
50 g rozpuštěné Hery
2 lžičky soli
1 lžičku cukru
300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí

Dáme do pekárny a zapneme program příprava těsta.

Po vykynutí děláme housky, rohlíky nebo suky. Dáme na plech s pečícím papírem a přikryté utěrkou necháme kynout 30 minut. Pak potřeme slanou vodou a posypeme mákem. Pečeme na 200°C 15 až 20 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 14. srpna 2011 v 18:19 | Reagovat

Housky z domácí pekárny jsou nepřekonatelné. Nikdy dlouho nevydrží!!! :-)

2 zdena1028 zdena1028 | Web | 14. srpna 2011 v 21:07 | Reagovat

Alis, máte pravdu nikdy nevím jaké jsou druhý den. :-)

3 Karfigolka Karfigolka | E-mail | Web | 26. srpna 2015 v 14:28 | Reagovat

Já jsem si koupila pekárnu a jsem z ní nadšená. Je naprosto dokonalá, její prototyp najdete na https://www.dommo.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu