Říjen 2011

Filé s tatarskou omáčkou

29. října 2011 v 21:55 | zdena1028 |  RYBY
600 g filé z aljašské tresky
200 g tatarské omáčky
koření na ryby
sůl
máslo

Rozmražené filé osušíme, osolíme a posypeme kořením. Okořeněné filé narovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a potřeme tatarskou omáčkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. Podáváme s opečenými brambory.

Tiramisu roláda

16. října 2011 v 11:20 | zdena1028 |  ŘEZY A ROLÁDY
5 vajec
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky

Krém
250 g pomazánkového másla
250 ml šlehačky
1 ztužovač šlehačky
4 lžíce moučkového cukru

piškoty, káva, rum, kakao

Ušleháme bílky, přidáme cukr a ještě šleháme. Postupně zašleháme žloutky jeden po druhém a vyšleháme. Nakonec vmícháme mouku. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C 8 minut. Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem, přišleháme pomazánkové máslo a cukr. Trochu krému si odložíme stranou. Na vychladlý piškot natřeme krém, na krém narovnáme ve třech řadách piškoty namočené v kávě s rumem. Stočíme do rolády,celé potřeme krémem a posypeme hustě kakaem.

Zdroj: internet

Ovocné placičky

10. října 2011 v 23:23 | zdena1028 |  SLADKÁ JÍDLA
3 banány
2 jablka
2 vejce
150 g polohrubé mouky
2 lžíce cukr
3 lžíce mléka
špetka soli

Do mísy dáme nahrubo nastrouhaná jablka a banány, přidáme vejce, cukr, mouku, sůl a podle potřeby mléko. Vše vymícháme. Na rozehřátý olej dáme trochu těsta, uděláme placičku a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové zdobíme šlehačkou a ovocem.

Jogurtové bábovičky

5. října 2011 v 22:57 | zdena1028 |  NEPEČENÉ CUKROVÍ
1 velký bílý jogurt
3 lžíce medu
2 kiwi
1 banán
100 g hroznového vína

Jogurt smícháme s medem, přidáme na kousky nakrájené ovoce. Vše promícháme a nalijeme do vodou vypláchnutých formiček. Přikryjeme folií a dáme do mrazáku nejlépe do druhého dne. Po vyndání necháme 10 minut povolit při pokojové teplotě, pak posypeme nastrouhanou čokoládou. Můžeme přidat ovoce nebo šlehačku.
Děkuji za návštěvu