Vepřové pečené na zelí

7. února 2012 v 12:07 | zdena1028 |  VEPŘOVÉ MASO
500 g vepřového masa
200 g měkkého salámu
1 menší hlávka zelí
1 cibule
3 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce worcesteru
1 lžička kari
sádlo
250 ml šlehačky

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Odstavíme a přimícháme nastrouhané zelí a salám. Přidáme hořčici, sojovou a worcesterovou omáčku, kari a sůl. Vše promícháme přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme 40 minut. Občas promícháme. Když je maso měkké zalijeme šlehačkou a zapečeme ještě asi 10 až 20 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 7. února 2012 v 18:40 | Reagovat

Ahoj Zdeni, to musí být moc dobré. Zelí mám ráda a v téhle kombinaci si to dovedu představit v neděli na oběd :-)

2 zdena1028 zdena1028 | Web | 7. února 2012 v 19:44 | Reagovat

Ahoj Alis, líbí se mi, že můžu dělat všechno v jednom pekáči. :-)

3 Milada Milada | E-mail | 8. února 2012 v 14:31 | Reagovat

Hodně nezvyklá kombinace, ale moc bych si to dala. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu