Vepřová panenka v anglické slanině

11. ledna 2013 v 14:10 | zdena1028 |  VEPŘOVÉ MASO
500 g vepřové panenky
150 g anglické slaniny
8 sušených švestek
1 lžíce švestkových povidel
olivový olej
sůl
voda dle potřeby

Váleček odblaněné panenky, nakrájíme na 8 špalíčků. Každý špalíček lehce rukou roztáhneme, do středu uděláme důlek a vložíme sušenou švestku. Osolíme, obalíme anglickou slaninou a spíchneme párátkem. Na pánev dáme trochu oleje a špalíčky z obou stran opečeme. Pak narovnáme do zapékací mísy, malinko podlijeme vodou a přikryté pečeme na 200°C asi 20 minut. Pak odkryjeme a necháme dodělat ještě asi 10 minut. Pak špalíčky vyndáme a do výpeku přimícháme povidla, promícháme a podle potřeby přidáme vodu. Podáváme s brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 11. ledna 2013 v 18:39 | Reagovat

Ahoj  Zdeni, kombinace masa se švestkami je vynikající :-)  :-) Díky za super recept! Zdeni, přestěhovala jsem "Jedlíka" na blogspot,tak si Tě dovoluji pozvat na návštěvu do "nového" :-)

2 Milada Milada | E-mail | 12. ledna 2013 v 8:02 | Reagovat

Myslím, že švestky a maso je dobrá kombinace, zatím jsem ještě nikdy nezkoušela ta povidla :-)

3 zdena1028 zdena1028 | 15. ledna 2013 v 17:28 | Reagovat

[1]: Ahoj Alis, děkuji za pozvání, už jsem k tobě nakoukla. Jsi šikovná a máš to moc pěkně udělané. :-)Tak ať se Ti daří. :-)

4 zdena1028 zdena1028 | 15. ledna 2013 v 17:42 | Reagovat

[2]:Ahoj Milado, dělala jsem to poprvé a chutnalo nám to. :-)

5 Gurmaniak Gurmaniak | E-mail | Web | 12. února 2013 v 23:09 | Reagovat

Tohle se mi líbí! :) Ty švestky k masu většinou "zvládají" i ti, kteří jinak kombinaci masa a ovoce nemusí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu