Hrachová kaše

12. dubna 2013 v 17:51 | zdena1028 |  OSTATNÍ
500 g loupaného žlutého hrachu
2 větší brambory
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
sůl
pepř
voda

Přebraný hrách propláchneme vlažnou vodou, pak zalijeme studenou a necháme asi 3 hodiny máčet. Když hrách nabobtná, uvaříme ho v téže vodě doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a také uvaříme. Uvařený hrách přecedíme, přidáme kousek másla, uvařené brambory a vše rozmixujeme. Přidáme utřený česnek, osolíme a opepříme. Pokud je kaše moc hustá, můžeme zředit teplým mlékem. Podáváme s párkem a osmaženou cibulkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkuji za návštěvu